نکات مهم تولید رنگدانه های آزو و دیس آزو

نکات مهم در فرآیندهای تولید رنگدانه های آزو

روش متداول برای تولید رنگدانه های آزو ( و دیس آزو)، عبارت است از واکنش آمین های آروماتیک دی آزوته شده با اجزاء جفت شونده مناسب است.

ویژگی ها و توان عملکرد رنگدانه ها نه تنها به ساختار شیمیایی و نیز جنس ماده ای که رنگدانه بر آن به کار برده می شود (Substrate) وابسته است، بلکه به چگونگی عملیات تولید و شرایط کار که در خلوص محصول و مهمتر از آن در مورفولوژی و ساختمان بلوری رنگدانه دخالت دارند.

مواردی که در کیفیت رنگدانه تاثیر مهم دارند به قرار زیر است:

  • روش جفت شدن (مستقیم، معکوس، همزمان) جزء دی آزوته و جزء جفت شونده
  •  PH واکنش جفت شونده
  • دمای واکنش(معمولا نزدیک صفر درجه)
  • غلظت مواد واکنش گر
  •  کارآمد بودن هم زدن و اختلاط مواد
  •  سرعت واکنش جفت شدن
  •  حضور مواد موثر غیر از واکنش گرها (رزین ها، مواد فعال در سطح، حلال) در محیط واکنش
  •  افزایش مواد موثر غیر از واکنش گرها پس از پایان واکنش جفت شدن
  • عملیات حرارتی دوغابه آبی(Aq. Dispersion) رنگدانه، پس از پایان واکنش جفت شدن
  •  دما و شرایط خشک کردن رنگدانه.
  • طبیعی است که موارد بالا غیر از عملیات تکمیل Finishing) )   فیزیکو شیمیایی اند،
  • عملیات تکمیل برای همه انواع رنگدانه خام، برای تبدیل آن ها به رنگدانه قابل مصرف ضروری است.

منو

گفتگو در واتساپ
نیاز به کمک دارید؟
گفتگو با پشتیبان
سلام👋
از اینکه ما را انتخاب کرده اید متشکریم.
چنانچه درخواستی دارید لطفا جهت سهولت در پاسخگویی موارد زیر را ارسال کنید:
نام شما، نام شرکت، شماره تماس و موضوع درخواست.
با تشکر هومان تجارت ماندگار.🙏