بروز اشکالات احتمالی در صنایع رنگ و رنگسازی
مقدمه:
علم رنگسازی فقط به دانش ارائه فرمول و توانایی ساخت منتهی نمیگردد، بلکه یکی از پارامترهای بسیار مهم یک موسسه رنگسازی, شناخت، علم و تجربه چگونگی کاهش و یا رفع بروز اشکالها در رنگ و رنگ آمیزی در مراحل ساخت, کاربرد, تشکیل فیلم و سخت شدن فیلم نهائی میباشد.
چرا رنگ یک قطعه دچار عیب میشود
بروز اشکالها در رنگ بیشتر در هنگام کاربرد و تشکیل فیلم اتفاق میافتد. رنگ هر قطعه یا وسیله مصرفی یکی از مهمترین عوامل موثر در فروش آن میباشد. هرچه رنگ یک قطعه با کیفیت تر باشد مشتری برای خرید آن تمایل بیشتری خواهد داشت.
کیفیت یک رنگ در درجه اول با ظاهر ان سنجیده میشود و ظاهر یک سطح, از جمله سطح یک رنگ، با دو مشخصه اصلی فامی و هندسی تعریف میشود. بدیهی است که یک سطح مطلوب و جذاب سطحی است که از هر دو نظر بیعیب باشد. عیوب میتوانند در جنبههای فامی یا هندسی سطح ایجاد شوند.
صرفنظر از اینکه عیب در کدام یک از جنبه های یک سطح ایجاد شود، یک عیب ظاهری خواهد بود. این اشکال در صورتی عیب محسوب میشود که توسط چشم غیر مسلح انسان قابل رویت باشد. در بسیاری از موارد چشم انسان خود عیب را تشخیص نداده بلکه اثرات
بصری ان را شناسایی کرده و درک مینماید.
از آنجا که اثرات بصری برخی از عیوب که ریشهها و شکلهای متفاوتی دارند یکسان است,در برخی از این موارد، عیوب با یکدیگر اشتباه شده و سبب گمراهی میشود.
نتیجه گیری:
به طور خلاصه، بروز اشکالها در رنگ بیشتر درهنگام کاربرد و تشکیل فیلم اتفاق میافتد و در صورتی که مهندس مربوطه اطلاعات کافی در برطرف کردن آنها نداشته
باشد هیچ گاه قادر به ارائه یک رنگ مرغوب، مطلوب و دلخواه به مشتری نخواهد بود. کیفیت یک رنگ در درجه اول با ظاهر آن سنجیده میشود و ظاهر یک سطح، از جمله سطح یک رنگ، با دو مشخصه اصلی فامی و هندسی تعریف میشود. عدم رعایت مواردی همچون اختلاط یا رقیق کردن رنگ ,ضخامت نامناسب رنگ ,پاشش بیش از حد رنگ وغیره میتوانند به معیوب شدن سطح رنگ امیزی شده منجر شود.